divendres, 19 d’abril del 2013

Sabeu què?

La xocolata


  • La xocolata, és l'aliment que s'obté amb dos productes derivats de la llavor del cacau. El nom de xocolata prové de Mèxic on a part de fer-se servir com a beguda, les llavors també les utilitzaven com a moneda.
  • Sembla que la paraula xocolata té dos orígens diferents.     

  La llengua nàhuatl (centre de Mèxic).
  1. Xococ significa agre.
  2. Ált significa aigua.                                                                                                                                       
La llengua maia (sud-est Mèxic)
  1. Chocolhaa significa beguda calenta.


LA XOCOLATA ENGREIXA?
NO, si es menja en poca quantitat.

LA XOCOLATA ÉS RESPONSABLE DE QUE SURTIN GRANS?
NO, encara que el greix es relacioni amb algun dels components de la xocolata.

LA XOCOLATA PROVOCA CÀRIES?
NO és l'única cosa que ho provoca, tot i així hem de cuidar la nostra boca.

EL CACAU:
El cacau és un arbre propi de l'Amèrica tropical i actualment molt cultivat al tròpic. També s'anomena cacau a les llavors grasses seques i parcialment fermentades de l'arbre del cacau o cacauer utilitzat per després fer-ne la xocolata. El cacau també es fa servir per denominar el cacau en pols, la pols seca que s'obté molent els grans i extraient-ne la mantega de cacau. El cacau majoritariament es cultiva a Àsia, Àfrica, Amèrica central (prop de l'Equador).

TIPUS DE XOCOLATA:
Els principals tipus de xocolata són:
-Xocolata amarga
-Xocolata amb llet
-Xocolata amb llet i avellanes
-Xocolata blanca

La xocolata amarga es fa amb cacau, mantega, sucre, lecitina i vainilla.

La xocolata amb llet es fa amb cacau B, llet en pols, sucre, lecitina i vainilla.

La xocolata amb llet i avellanes es fa amb cacau A, llet en pols, sucre, lecitina, vainilla i avellanes.

La xocolata blanca es fa amb mantega de cacau, sucre i llet.

I per acabar, us agrada la xocolata?



                                                                                MMJ

2 comentaris:

  1. Sí, a mi m' agrada la xocolata amb llet,però no a molta quantitat i tampoc abuso.

    ResponElimina